+36 30 369 5092 / bpdimpex@t-email.hu
    Sárgabarack-bodza Balzsamecet 100 ml
    A képek csak illusztrációk.

    Sárgabarack-bodza Balzsamecet 100 ml

    A zamatos sárgabarack és a karakteres bodza finom keverékeként született meg ez a balzsamecet.

    frissítő italhoz

     salátákhoz

     desszertekhez

    húsokhoz, húspáchoz

    Cikkszám: L192
    Kiszerelés: 100 ml
    Készlet:Beszállítói raktáron, szállítás 1 héten belül
    2 190 Ft
    Nettó: 1 724 Ft +áfa
    22 Ft / ml Nettó 17 Ft + áfa / ml
    "SMART mennyiségi kedvezménye!"
    2 db-tól 5% kedvezmény
    3 db-tól 7% kedvezmény
     db
    Megosztás másokkal:
    Rövid ismertető:

    Leírás

    Felhasználási javaslat:

     Frissítő italként,egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.

    Az sárgabarack  kellemesen üde, gyümölcsös izével és a bodzavirág frissességével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.

     Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.

     Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle. Bátran használjuk a húsok pácolásához, a végeredmény tökéletesen omlós, gazdag ízvilágú sült lesz.

     A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.

    Összetevők: sárgabarack ágyon érlelt furmint borecet 50%, almaecet, sűrített almamust, bodzavirág ágyon érlelt furmint borecet 15%

    Tápérték/100ml: Energia 469kJ/110kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 25,2g, amelyből cukrok 25,2g, Fehérje 0,3g, Só 0g

    Ahogyan más ivóeceteknek, a sárgabarackos-bodzásnak is számottevőek az egészségünkre nézve nélkülözhetetlen pozitív hatásai. Nagyszerű étvágygerjesztő, de az emésztést is jótékonyan támogatja. Fogyaszd bátran alkoholmentes aperitifként!
    A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

    Sáragbarack-bodza balzsamecetünket 2020-ban Great Taste Awards-on 2 csillaggal jutalmazták.

    Termékismertető

    További információk

    Gyártó/Terület

    Savtartalom

    Terméktípus

    Érlelési idő

    Kiszerelés

    Dij

    ITQI – Brüsszel

    Hűsítő balzsamecetes limonádé


    Hozzávalók

    1 l szóda
    1 adag zúzott jég
    6 evőkanál gyümölcsös balzsamecet (Eper-citromfű, Birsalma, Zöldfűszeres, Málna, Sárgabarack-bodza, Meggy-menta stb)
    1 csokor menta
    1 csokor citromfű
     

    Elkészítés

    Egy limonádés kancsóban keverjük össze a hozzávalókat, dobjunk hozzá néhány levél mentát és citromfüvet.  Gyerekeknek egy kis mézzel édesíthetjük. 

    A nyári grillpartyk elengedhetetlen hűsítői. Kiváló opció gyerekek számára ha egészséges üdítővel szeretnénk kedveskedni, továbbá alkoholmentes ciderként is megállja a helyét. 

    Farsangi szalagos fánk


    Hozzávalók

    500 g finomliszt
    25 g friss élesztő
    1 evőkanál cukor
    350 ml tej
    1 darab tojás
    1 l olaj
     

    Elkészítés:

    A tejből öntsünk ki nagyjából 1 dl-t, keverjük el benne a cukrot, majd morzsoljuk bele a friss élesztőt és hagyjuk felfutni.

    Öntsük a lisztet egy dagasztótálba, csináljunk a közére egy kis mélyedést, és öntsük bele a felfuttatott élesztős tejet. Adjuk hozzá a maradék tejet, a tojást és a gyümölcsecetet. Az ecet segíti az élesztő munkáját, könnyű, levegős tésztát kapunk végeredményül.

    Kezdjük el a tésztánkat bedagasztani, legalább 10 percig, míg szép hólyagos, sima tésztát nem kapunk.

    Ha kész vagyunk, kevés liszttel szórjuk meg a tésztánk tetejét, majd egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt, kelesszük a duplájára.

    Ha kész, borítsuk lisztezett deszkára és nyújtsuk 2-3 cm vastagra, majd egy fánkszaggatóval szagassuk ki. A kész korongokat takarjuk le konyharuhával 15 perce, és hagyjuk, hogy kelljenek még egy kicsit.

    Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd 2-3 perc alatt süssük készre a fánkokat. Alaposan csepegtessük le a felesleges zsíradékot róluk, és még melegen tálaljuk.

    Ha fokozni szeretnénk az egyébként is isteni fánkokat, ne felejtsünk el a tetejére Málna dressinget locsolni

    Értékelés-véleményezés

    A termék értékelése: (0/5) 0 szavazat
    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Hasonló termékek

     Formanek Vineg’Art Zöldfűszer Balzsamecet, 500 ml
    Készleten
    5 290 Ft
    4 165 Ft +áfa
    11 Ft / ml
    8 Ft + áfa / ml
    Részletek
     Birsalma Balzsamecet 100 ml
    Készleten
    2 190 Ft
    1 724 Ft +áfa
    22 Ft / ml
    17 Ft + áfa / ml
    Részletek
     Birsalma Balzsamecet 250 ml
    Készleten
    3 490 Ft
    2 748 Ft +áfa
    14 Ft / ml
    11 Ft + áfa / ml
    Részletek