Nagyobb
tepsibe rakjuk a spárgadarabokat és az újhagymát. Meglocsoljuk
olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, összerázzuk, és 35-40 perc alatt
180-200 fokos sütőben megsütjük. Közben néhányszor megrázzuk a tepsit,
hogy mindenhol egyformán süljenek a zöldségek. Amikor kész, langyosra
hűtjük.
Turmixgépbe öntünk fél liter langyos húslevest, hozzáadjuk a sült
zöldségeket, alaposan összeturmixoljuk. Lábosba öntjük, hozzátesszük a
maradék húslevest, a cukrot, a borecetet, és felforraljuk. Szűrőn
átpasszírozzuk.
Petrezselymes-diós tojással tálaljuk, amelyhez a főtt tojásokat
villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és
diót; sóval és borssal ízesítjük.