Modern, stílusos, színes környezetbarát háztartási- és tisztítószerekkel trendi a tisztaság!
A METHOD egy amerikai márka melynek népszerűségét nemcsak az innovatív dizájnnak, hanem a környezettudatos termékeinek is köszönheti.
A gyönyörűen megtervezett, stílusos, modern flakonok
A termékek pedig
A tejből öntsünk ki nagyjából 1 dl-t, keverjük el benne a cukrot, majd morzsoljuk bele a friss élesztőt és hagyjuk felfutni.
Öntsük a lisztet egy dagasztótálba, csináljunk a közére egy kis mélyedést, és öntsük bele a felfuttatott élesztős tejet. Adjuk hozzá a maradék tejet, a tojást és a gyümölcsecetet. Az ecet segíti az élesztő munkáját, könnyű, levegős tésztát kapunk végeredményül.
Kezdjük el a tésztánkat bedagasztani, legalább 10 percig, míg szép hólyagos, sima tésztát nem kapunk.
Ha kész vagyunk, kevés liszttel szórjuk meg a tésztánk tetejét, majd egy tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt, kelesszük a duplájára.
Ha kész, borítsuk lisztezett deszkára és nyújtsuk 2-3 cm vastagra, majd egy fánkszaggatóval szagassuk ki. A kész korongokat takarjuk le konyharuhával 15 perce, és hagyjuk, hogy kelljenek még egy kicsit.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd 2-3 perc alatt süssük készre a fánkokat. Alaposan csepegtessük le a felesleges zsíradékot róluk, és még melegen tálaljuk.
Ha fokozni szeretnénk az egyébként is isteni fánkokat, ne felejtsünk el a tetejére Málna dressinget locsolni!
Vajazd ki és szórd körbe alaposan kakaóporral a kb. 7,5 cm átmérőjű szufléformákat.
Vízgőz felett olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét, keverd simára, majd hagyd hűlni 10 percig.
Elektromos habverővel fehéredésig verd a tojást, a tojássárgáját és a
cukrot, majd add hozzá az aszú-balzsamecetet és a csokis-vajas keveréket
is.
Átszitálva add hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze, majd az így kapott masszát öntsd a szufléformákba.
Süsd 12 percig, majd borítsd meleg tányérra. Tálald azonnal, akár fagyival, savanykás lekvárral vagy gyümölcsökkel.
A
tejszín kb harmadát kis lábasba öntjük és alacsony lángon melegíteni
kezdjük, majd ha már meleg, beletördeljük a csokit és megolvasztjuk.
Folyamatosan kevergetjük, ha kész, lehúzzuk a tűzről és ha még van benne
pár csomó, azt elegyengetjük. Félretesszük hűlni.
Egy kis serpenyőbe tesszük a porcukrot, alacsony lángon elkezdjük
melegíteni, majd amikor már karamellizálódik a cukor, hozzáöntjük a
Tokaji epres-rebarbarás balzsamecetet. Nem ijedünk meg, sisteregni fog.
Beletesszük az epercikkeket és jól megforgatjuk benne, majd kb. 2 perc
múlva lehúzzuk a tűzhelyről és ezt is hűlni hagyjuk. Ha minden kihűlt,
akkor a maradék tejszínt felverjük, a fehércsokis krémhez keverjük, majd
előveszünk két kis poharat, az aljára pár cikk
karamellizált-balzsamecetes epret teszünk, ráöntjük a krémet, hűtőbe
tesszük, majd ha kicsit megdermedt, kivesszük és a tetejére is rakunk
pár epret közvetlenül tálalás előtt.
A
lisztet a cukorral, sóval gyúródeszkára tesszük és belemorzsoljuk a
hideg vajat. Beleütjük a tojást és ruganyos tésztát gyúrunk. A tésztát
kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és tapadásmentes piteformába
simítjuk. Villával megszúrkáljuk, majd méretre vágunk egy darab
sütőpapírt, rásimítjuk a tésztára, és sütőbabot öntünk bele. Így sütjük
elő a tésztánkat 180 fokon nagyjából 20 percig. A másik felét fóliába
csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagy
tálba tesszük, összekeverjük a meggy-mentás balzsamecettel a cukorral és
a keményítővel.
Mostanra a tésztánk elősült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a
nehezéknek használt sütőbabot illetve sütőpapírt. Belekanalazzuk a
meggyet.
A maradék tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk és akkora
korongot vágunk belőle, amekkora a piteforma. A korongokat csíkokra
vágjuk, majd a csíkokat a gyümölcs töltelék tetejére tesszük és
keresztirányban egymás alatt átbújtatjuk, hogy laza fonatot kapjunk. 1
tojást felverünk és megkenjük vele a tészta tetejét.180 fokon 30 percig
sütjük a pitét a forró sütőben. 30 perc után visszavesszük a pite
széleit pedig letakarjuk alufóliával, hogy ne égjenek meg. További 40
percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 2 órát hagyjuk hűlni. Ha nem
hűl ki, kifolyik a töltelék.
Öntsük
a tejet egy kis edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vanília
kikapart belsejét. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről.
Közben áztassuk be egy kis vízbe a zselatinlapokat, majd nyomkodjuk ki
és adjuk a még meleg tejszínes keverékhez, keverjük simára. Kicsit
hagyjuk hűlni, majd töltsük kis pudingos formákba, tegyük a hűtőbe
legalább 5-6 órára.
A cukrot egy kis vízzel kezdjük el karamellizálni. Az epret negyedeljük
fel, és adjuk a karamellhez. Forgassuk össze, majd mehet rá az
epres-rebarbarás balzsamecet.
Hagyjuk kihűlni, tálalásnál halmozzuk a panna cotta tetejére.
A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, a vaníliás- és a kristálycukrot is. Tovább verjük, amíg teljesen kemény nem lesz. Ezt követően kerül bele az ecet, és ezzel nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire egy kiskanál segítségével halmokat készítünk a habból. Kb. 5 cm távolság legyen a kupacok között. Mikor a sütőbe helyezzük a tepsit, a hőfokot visszavesszük 150 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A
vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a cukrot, majd 2-3 percig kevergetjük.
A tűzhelyről levéve beleszórjuk a kakaót, csokoládét és elkeverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a leszitált lisztet. Végezetül
mehet az aszú balzsamecet, a keveréket néhány mozdulattal
összedolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben
25-30 percig készre sütjük. Akkor tökéletes, ha a közepe még remegős.
A
tojásfehérjéket kezdjük el kihabosítani egy csipet sóval. Mikor már
habos, de még nem kemény hab, adagoljuk hozzá több részletben a
porcukrot, majd az érlelt almaecetet és verjük kemény, fényes habbá.
Ha kész, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet, és egy spatula
segítségével egyenletesen keverjük el, vigyázva, hogy ne törjük össze a
tojáshabunkat. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk kerek formákba, és
150 fokos sütőben nagyjából 1 órán keresztül szárítsuk.
A málnát egy serpenyőben a barnacukorral és a málnás balzsamecettel
kezdjük el forralni. Néhány perc alatt rottyatsuk fel, vigyázva, hogy
nem főjön szét a málna.