Megjelenik üzletünkben 10 db étrend-kiegészítő a teljesen új DUOLIFE PURE FORMULA** termékcsaládból! A készítmények premierje a Today for Tomorrow | International Convention alatt történik. Ezek egyszerű összetevőkből készült termékek, koncentrált aktív összetevőkkel és célzott hatással. Íme ők:
DUOLIFE D3 in Nigella Oil
DUOLIFE Ashwagandha;
DUOLIFE Ginseng;
DUOLIFE Melatonin;
DUOLIFE Spirulina;
DUOLIFE Schisandra Berry;
DUOLIFE Berberin;
DUOLIFE Kudzu;
DUOLIFE Maca;
DUOLIFE Asztaxantin.Az
alaplé főzőlevét a felére beforralom. Majd folyamatos kevergetés közben
hozzáadom a tejszínt, a vajat, a tárkonyt és a szőlőecetet.
Felforralom, mérsékelem a hőfokot és kevergetés közben, nagyjából 10
perc alatt, krémesre főzöm.
A
hagymákat és a fokhagymát lereszeljük, a répát és a paradicsomot
megtisztítjuk. A répát lereszeljük, a paradicsomot pedig felkockázzuk.
Kevés olajat hevítünk egy mélyebb lábosba, és azon a hagymákat üvegesre
pároljuk. Adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, pirítsuk le egy kicsit,
majd hintsük meg a cukorral.
Főzzük össze, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a
zöldfűszereket, a metélő hagymát és a Tokaji Csipkés Bazsamecetet. Itt
tudjuk beállítani, hogy mennyire legyen pikáns, és leveses a szószunk.
Ha szeretnénk még sűríteni, akkor egy kis keményítővel korrigáljunk
nyugodtan. Kis energián főzzük össze, ha a répa már puha, akkor készen
is vagyunk. Zárt edényben, hűvös helyen 2-3 hónapig eltárolhatjuk.
Jól illik grillekhez, sültekhez, szendvicsekbe. Kenhetjük pikáns krémként is, de akár mártogatósnak is kitűnő.
A
vajon az apróra vágott hagymákat üvegesre főzzük meg, majd
karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a
sóval és a borsokkal.
Akkor készül el, ha már ragacsos, lekvárszerű sűrűségű. Vegyük le a
tűzről és keverjük hozzá a balzsamecetet. Azonnal fogyasztható, de ha
még forrón üvegbe töltjük, celofánnal és a befőttesüveg tetejével
lezárjuk, majd egy napig fejjel lefelé tároljuk, akkor sokáig eláll.
Szezámkrém (tahini) házilag – elkészítés:
10 dkg szezámmagot ez nagy serpenyőben pirítsunk aranybarnára. Ha kihűlt, kávédarálóban daráljuk porhanyósra és keverjünk hozzá 0,5 dl szőlőmagolajat (sima olívaolaj is megteszi, de ebből akkor 1 dl mennyiség kell). Ha túl sűrű a massza, akkor pici hideg vizet is adagolhatunk hozzá.
Hummusz elkészítés:
A megfőtt csicseriborsót csepegtessük le, adjuk hozzá a szezámkrémet,
az áttört fokhagymát, a sót és a köményt, majd a borecettel keverjük
simára. Ha nagyon összeáll a krém, akkor fokozatosan adagoljuk hozzá a
vizet. A krém hűtőben 3-4 napig is eláll, de érdemes hígabbra keverni,
mert a hűtőben még picit összeérik, megdermed. Pirítósra kenve a
legfinomabb!