A
csokoládét vízgőz fölé tartjuk, és épp csak addig melegítjük, míg
felolvad. Közben párhuzamosan felmelegítjük a tejszínt a mézzel a
körte-levendula balzsamecettel és a csipet sóval. Nem kell felforralni,
elég mikor látjuk, hogy elkezd gőzölögni. Ha forró a tejszín és a
csokoládé is felolvadt, elkészítjük a csokoládé ganas-t: Vékony sugárban
csurgatjuk a csokoládéhoz a tejszínt, közben egy fakanállal vagy
szilikonvégű spatulával folyamatosan, intenzíven kevergetjük a csokoládé
közepét és emulgáljuk a tejszínt, mintha csak majonézt készítenénk
tojásból és olajból.
Ha hozzácsurgattuk az összes tejszínt, fényes, sima, kellően sűrű
csokoládékrémet kapunk. Ezt a csokoládéalapot elosztjuk a forró
csészékbe vagy latte poharakba és félretehetjük, amíg elkészítjük a
tejhabot. Vagy felgőzöljük kávéfőző segítségével, vagy edényben
melegítjük fel, ekkor kézi habosítóval felhabosítjuk.
Óvatosan telitöltjük a poharakat a forró habos tejjel. Azonnal fogyasztjuk, de előtte alaposan felkavarjuk.