A szabolcsi alma kellemesen üde, gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva,de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más
kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal
kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként,
egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni,
és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Húsokhoznagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle,
vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas
ízek keverednek ki belőle.
Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd
hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben,
vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz
a végeredmény.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.
Összetevők: almaecet 65%, sűrített almamust.
Tápérték/100ml: Energia 555kJ/131kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 32,1g, amelyből cukrok 32,1g, Fehérje 0,4g, Só 0g
Értékelés-véleményezés