Az indiai egres gyümölcs kivonata erősíti a szívet. Természetes antioxidáns és az egyik legjelentősebb C-vitamin forrás. Pozitívan befolyásolja a bakteriális flóra összetételét a gasztrointesztinális rendszerben, kiváló króm-, cink- és rézforrás (Irodalom 1-2).
A fokhagyma kivonat hatékonyan szabályozza a koleszterin és a triglicerid szintet. A fokhagyma támogatja a keringési rendszert és az immunrendszert. Szénhidrátokat,
fehérjét, ásványi anyagokat, illóolajokat és C, A, B1, B2 és PP
vitaminokat tartalmaz. Magas kalcium tartalma révén segít a savas
tulajdonságú salakanyagok megkötésében (Irodalom 3-4).
A vörös élesztő rizs, beleértve a monacolin K-t, támogatja a májműködést és segíti az emésztőnedvek elválasztását. Segít fenntartani az egészséges vérzsírszintet, valamint méregteleníti a szervezetet és segít a fogyásban. Nagyon fontos táplálékkomponens, amely a szívet és a keringési rendszert védi (Irodalom 5-6).
A Jiaogulan gyökérkivonat (Gynostemma pentaphyllum) segít a normális vérzsírszint fenntartásában. Sok aminosavat és ásványi anyagot tartalmaz, mint például szelén,
magnézium, cink, kalcium, vas és foszfor. Erős antioxidáns
tulajdonságokkal rendelkezik, amely segít a vérnyomás és a
koleszterinszint szabályozásában, és javítja a máj működését (Irodalom 7-8).
A fitoszterolokat gyakran használják a koleszterin szintjének szabályozására, ami lehetővé teszi a szívbetegségek kockázatának csökkentését.
Növényi szterinek (fitoszterinek) szabályozzák a bél koleszterin
felszívódásának szintjét. Leginkább azok számára ajánlott, akik alacsony zsírtartalmú étrenden vannak (Irodalom 9-10).
A Brahmi kivonat csökkenti a zsírsavak vérben történő oxidációját, amely folyamat a szívbetegségek egyik fő oka. Gazdag fitoszterolforrás és flavonoidokat, triterpenoid glikozidokat is tartalmaz (Irodalom 11-12).
Értékelés-véleményezés