A vörös
szőlőmag olaj érett szőlőszemek magvából készül. A szárított magokat
összezúzzák és, magasnyomású préssel kisajtolják belőle az olajat.
Az
E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak
gazdagok antioxidánsokban, C- és B-vitaminban, valamint béta-karotin
tartalma is jelentős.
Szívbarát,
tisztítja és erősíti a vérereket, magas antioxidáns tartalma miatt
gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt, védi a szemet, javítja a
látást, gátolja a szürke hályog kialakulását.
Képes
csökkenteni a rossz koleszterint, azaz az LDL szintet, miközben növeli a
jó koleszterint, azaz a HDL szintet. Képes csökkentei a trombózis
kialakulásának az esélyét.
Felhasználási javaslat:
A szőlőmagolajat igen sokoldalúan felhasználhatjuk,
Belsőleg: Tehetjük mártásokhoz, gyümölcssalátákhoz, és bármilyen
ételünkhöz csepegtethetünk belőle. Mindennapos fogyasztása kifejezetten
javasolt, napi 1 kiskanállal.
Külsőleg alkalmazva a kozmetikai célú felhasználása jelentős:
feszessé, rugalmassá, puhává teszi a bőrt, regenerálja a hajhagymákat.
Értékelés-véleményezés