GAL Q10 koenzimes lazacolaj, 3300 mg Omega 3 + 100 mg Q10/evőkanálLazacolajat, Q10-koenzimet és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő.
3300mg Ω3 + 100mg Q10. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.
A
termék jól hasznosuló, természetes formában (és nem a gyakori,
mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az
Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, növényi
fermentációval előállított Q10-koenzimmel és természetes tokoferolokkal
(E-vitamin). Mindent úgy, ahogyan azok teljesértékű táplálékainkban is
megtalálhatók. Magas természetes tokoferol- tartalmának és a
(kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil,
így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel
megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a
stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak, és a minőségi
lazacolaj-keveréknek.
Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is, illetve ahogyan jólesik.
Tárolás: Fénytől védett, száraz, hűvös helyen
Eltarthatóság:Felbontást követően szobahőmérsékleten tárolva 1,5 hónapon belül
fogyassza el a terméket, amennyiben hűtőszekrényben tárolja, a halolaj 3
hónapig őrzi meg a szavatosságát.
Ügyeljen arra, hogy csak tiszta kanállal
mérje ki a szükséges mennyiséget, hogy a termék ne szennyeződjön, mert
az gyorsabb romláshoz vezet.
Az
ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges
életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő
működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az az EPA és DHA nevű omega-3
zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok
termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak
túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav)
gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek
többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki,
amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz
közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseink zsírsavaránya
1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is.
Sajnos a mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú
növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt
ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez
az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a
legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús
élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú
tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk
sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3
tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA,
hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy
csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA
zsírsavakra.Az alga és az állati eredetű omega-3 a
leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy
csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti
egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású
hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos
zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is
csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források
fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat,
mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású
zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem
csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított
halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb
részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már
nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó
legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.
Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak:
Mindezek figyelembevételével a tisztított halolaj mellett
döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel
(közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes
rozmaring-kivonattal stabilizáltunk, hogy a lehető legstabilabb legyen. A
lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást
csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért mi a kanalas formát
választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal
gondoskodtunk.
Termékünk literje kevesebb szennyezőanyagot
tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb.
10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb 5x annyi omega-3 zsírsavat
tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3
zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk
hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.
Q10-es lazacolajunk
növényi fermentációval előállított Q10-koenzimet is tartalmaz, mely a
mai kutatások alapján a legmegfelelőbb forma. Mivel bő olajban van oldva
(10ml-ben van 100 mg), ezért a Q10 felszívódása is kiváló. A Q10
hasznosulását ráadásul a termékben lévő citromolajban természetesen
jelenlévő magas d-limonén tartalom is tovább segíti. Jelenleg nem
létezik természetes módszer, mellyel a Q10 hasznosulása ennél jobb
lenne. (A vízoldékonynak nevezett Q10 készítmények a mosószerhez hasonló
mesterséges anyaggal vannak vízoldékonnyá téve, más fokozott
felszívódású Q10 termékekben pedig a bélfal szerkezetét megváltoztató
allergén szójafehérjék hozzáadásával érik el a hatást.)
A Q10 bő zsírban/olajban oldása és a d-limonén viszont természetes módon fokozza a Q10 hasznosulását.
Lehetetlen
felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és
a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit. A kutatások
által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:Agy és idegrendszer
Szív- és érrendszer
Egyéb
A Q10-koenzim szedése és a magas Q10-szint az alábbiákra jó elsősorban a kutatások szerint:
Szív- és érrendszerFokozza a véráramlást, a nitrogén-oxid szintet és védi az ereket, véd a szívinfarktustól.
A koleszterinszint csökkentő gyógyszerek csökkentik a Q10 szintet, így a Q10 szedésével azok mellékhatása is csökkenthető.
Agy és idegrendszer
Jó hatású migrén, depresszió és Parkison-kór esetén.
Egyéb
Fibromyalgia (ismeretlen eredetű izomfájdalom), rossz spermaminőség, Peyronie-betegség
Halolajunk
nem tenyésztett, vadon élő, kistestű halaktól származik (illetve a Q10
lazacolaj, pedig lazacból, ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is
illetve ezek keveréke is lehet). Az alapanyagot, a tisztított halolajat
és a lazacolaj-keveréket is Németországból vesszük a német és EU-piac
egyik megbízható és jelentős szereplőjétől, azonban ez nem azt jelenti,
hogy a német vizekből származna. A német partner változó forrásokból
importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági és
minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a
tényleges származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van,
hanem a minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb
minőségű halolajat választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb
EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a legtisztább, és aminek a
hatóanyagtartalma is magas. A másik fontos szempont, hogy mindig
triglicerid-forma legyen. Ez a természetes és hatásos forma, az
etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb
kapszulás halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges
változatoknál sem ritka. Halolajunk tisztasága példaértékű, a
halolajakra jellemző szennyezőanyagok mennyisége detektálható mérték
alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az EU határérték alatt.
(Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát sem éri el
az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint
növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok
mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány
szerint biztonságos.)
A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog.
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő
európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a
hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában
tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással
rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a
hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem
megelőzésére. A GAL SynergyTech Zrt. valamennyi kommunikációs felületén
tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.)
ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali
előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások
alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő
Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt
nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink
visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért
történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták.
Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- OGYÉI notifikált termék
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
- FSC minősített papír-alapanyag
- Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
- 100%-ban újrahasznosítható csomagolás
Zöld: A termék rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Piros: A termék nem rendelkezik a leírt tulajdonsággal
Értékelés-véleményezés