Az előző években kétszer is két csillagot nyert Bio Napraforgóolajunk
mellé az ide három díjazott szegődött ebben az ajándékdobozban.
Tartalma 4x250 ml: BIO napraforgóolaj, Keleties olajmix, Pörkölt tokmagolaj, Salátaolaj mix
Bio Napraforgóolaj:Sárga színű, pirított napraforgóra emlékeztető illatú olaj. Hazánk
egyik legismertebb és legtöbbet használt olaja, hidegen sajtolt
változatban. Sütéshez és főzéshez kiválóan használható közepes hőfokon,
azonban ne hevítsük túlzottan hosszú ideig. Hagyományos magyaros
ételekhez, saláták, hidegtálak, majonéz készítéséhez ideális.
Keleties olajmix:
Kiemelt partnerünk, a salátáiról híres Eisberg azzal a kéréssel fordult
hozzánk, hogy fejlesszünk egy, a „Csicseri Salátatál” ízeit
kiteljesíteni hivatott olajöntetet. A megalkotott keleties ízvilágú
olajmixben az ízharmónia olyan jól sikerült, hogy azt az Eisberg
salátatálat fogyasztókon túl a Great Taste szakértő zsűritagjai is két
csillaggal jutalmazták! A szezám- és kukoricaolaj aranysárga keverékét
nemes egyszerűséggel „isteninek” találták, és a kellemes ízvilágú, édes,
sós, zsenge, „zöld” beütésű olajat szívesen látnák viszont saját
konyhájukban. Az olajkeverék sajátossága, hogy nem csak saláták
ízesítésére szolgálhat, de komponenseinek „hőtűrő-képessége” miatt
sütéshez is kiváló, így különleges ízt kölcsönözhet a keleti konyha
ételeinek, wokban sült finomságoknak.
Pörkölt tökmagolaj:
A Grapoila legújabb tökmagolaj-változata pörkölt magokból. A gyártási
eljárás változatlanul a hidegen sajtolás, de a magokat előzetesen
finoman pörköljük. Ezzel a hőkezeléssel bár veszítünk némileg a
hőérzékeny vitaminokból és tápanyagokból, de az erre kifinomultak
nyernek a kulináris élvezeteken. A pörkölt magokból sajtolt olaj más,
különleges ízélményben részesíti őket, a pörkölés kiemeli, mélyíti a
tökmagolaj ízét, karakteressé teszi azt. Olyannyira jól sikerült ez az
olaj, hogy éppen csak felkerült a boltok valódi és virtuális polcaira az
angolszász piacon, és rögtön csillagot kapott a Great Taste-en. A zsűri
véleménye szerint „csodás illata egyből kóstolásra csábít, az olaj
selymesen körbefut a szájban, miközben a pirított aromával vegyülő diós
tökmagíz szépen kiteljesedik anélkül, hogy túlontúl intenzívvé válna.”
Salátaolaj mix: Ezt
az olajkeveréket dietetikus és séf közreműködésével alkottuk meg. Célunk
az volt, hogy olyan salátaolaj kerüljön a fogyasztók asztalára, amely
ízével növeli a saláták élvezeti értékét, ugyanakkor pedig értékes
tápanyagokkal turbózza fel azokat. Hogy mit adhat hozzá egy olajöntet az
önmagukban is egészséges és tápláló zöldségekhez, gyümölcsökhöz? A
Grapoila Salátaolajat úgy komponáltuk meg, hogy az jelentős mennyiségű -
és optimális arányú - Omega-3 és Omega-6 zsírsavval, E-vitaminnal és
egyéb antioxidáns tápanyaggal gazdagítsa a salátákat, hidegtálakat,
ételeket. Összetevők: hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj,
napraforgóolaj, kendermagolaj és lenmagolaj
Értékelés-véleményezés