A csipkebogyó édes, intenzív gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva,de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más
kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal
kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként,
egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni,
és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Húsokhoznagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle,
vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas
ízek keverednek ki belőle.
Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd
hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben,
vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz
a végeredmény.
A
termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót.
Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott
cukrot nem tartalmaz.
Összetevők: csipkebogyó ágyon érelt furmint borecet 65%, sűrített almamust
Tápérték/100ml: Energia 552kJ/130kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 29,6g, amelyből cukrok 29,6g, Fehérje 0,5g, Só 0g
Megállja a helyét a top gasztronómiában, meglepő ízeket varázsolva az
ételekhez. Különösen vadhúsok mellett ajánlott, pácként vagy öntetként.
Ezentúl kiemelnénk élettani hatását. Amit nagyszüleink népi
orvosságként használtak egykor a mindennapokban, azok általában
igazolják „jó hírüket”. Így van ez a csipkebogyó esetében is, melynek
jótékony hatásait számos tanulmány is alátámasztja.
Kúraszerűen alkalmazva szervezetünk könnyebben regenerálódik a
hosszú, testet-lelket egyaránt megviselő telet követően. Mi több, hála a
csipkebogyóban lévő megszámlálhatatlan ásványi anyagnak,
immunrendszerünk is sokkal ellenállóbb lesz a fertőzésekkel,
betegségekkel szemben.
Értékelés-véleményezés