+36 30 369 5092 / bpdimpex@t-email.hu
    Zöldfűszeres Balzsamecet 250 ml
    A képek csak illusztrációk.

    Zöldfűszeres Balzsamecet 250 ml

    Gyógy- és fűszernövényeken (kakukkfű, citromfű, bodzavirág) áztatott jótékony hatású, karakteres ízvilágú balzsamecet.

     salátákhoz

    frissítő italhoz

     levesekhez, főzelékekhez, savanyításhoz

     húsokhoz, húspáchoz

    Cikkszám: L196
    Kiszerelés: 250 ml
    Készlet:Beszállítói raktáron, szállítás 1 héten belül
    3 490 Ft
    Nettó: 2 748 Ft +áfa
    14 Ft / ml Nettó 11 Ft + áfa / ml
    "SMART mennyiségi kedvezménye!"
    2 db-tól 5% kedvezmény
    3 db-tól 7% kedvezmény
     db
    Megosztás másokkal:
    Rövid ismertető:

    Leírás

    Felhasználási javaslat:

     Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.

    A zöldfűszerek pikáns izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva,de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.

     Ízesítsd kedvenc levesed, vagy főzeléked egy evőkanál balzsamecettel. Tökéletes kiegészítője lehet bármelyik klasszikus savanyú ételnek.

     Húsokhoznagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle.

    Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben, vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz a végeredmény.

    A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

    Összetevők: bodzavirág, citromfű és kakukkfű ágyon érlelt furmint borecet 75%, almaecet, sűrített almamust

    Tápérték/100ml: Energia 408kJ/96kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 21,1g, amelyből cukrok 21,1g, Fehérje 0,3g, Só 0g

    Az almaecet és a borecet már önmagában is számtalan pozitív élettani hatással bír. Ezt még egy lépéssel továbbvittük, és az ecetbe különböző gyógynövényeket áztattunk. Ennek köszönhetően elkészült egy igazán remek balzsamecet, mely kiváló kiegészítője lehet számos immunerősítő kúrának. A bodza virága jótékonyan segítheti légzőszerveink normál működését. A citromfű nyugtató hatása mellett hatékonyan segítheti az emésztést. A kakukkfű gyulladáscsökkentő, mely segíthet a torokfájás és köhögés kezelésében, immunerősítő.
    Ezen gyógynövények beleáztatva az ecetbe frissítő, zamatos és karakteres ízviláguk csalogató mindenki számára.

    Termékismertető

    További információk

    Gyártó/Terület

    Savtartalom

    Terméktípus

    Érlelési idő

    Kiszerelés

    Capricciosa saláta


    Hozzávalók

    150 g sárgarépa
    150 g zellergyökér
    1 darab kaliforniai paprika
    50 g gruyère sajt
    50 g főtt sonka
    2 darab tojássárgája
    250 ml napraforgó olaj
    ½ citrom leve
    1 kávéskanál mustár
    só, őrölt fehérbors

    Elkészítés

    A sárgarépát, a zellergyökeret, a paprikát, a sonkát és a sajtot julienne-re vágjuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), félretesszük.
    A tojások sárgáját egy kevés sóval, borssal és az ecettel együtt egy keverőtálba tesszük.
    Kézimixerrel folyamatosan keverve az olajat vékony sugárban hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sűrű majonézt kapunk. Ezután citromlével, sóval, fehérborssal és mustárral ízesítjük, majd összekeverjük a félretett zöldségekkel, sonkával és sajttal. Tálalás előtt hűtőben legalább 30 percig pihentetjük. Pirítóssal tálaljuk.

    Spárgakrémleves


    Hozzávalók

    50 dkg tisztított spárgavég
    1 l alaplé
    3-5 darab újhagyma (mérettől függően)
    2 evőkanál olívaolaj
    bors
    1 csapott mokkáskanál cukor
    2 darab keménytojás
    ½ csokor petrezselyemzöld
    2-3 szem pirított dió
     

    Elkészítés

    Nagyobb tepsibe rakjuk a spárgadarabokat és az újhagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, összerázzuk, és 35-40 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük. Közben néhányszor megrázzuk a tepsit, hogy mindenhol egyformán süljenek a zöldségek. Amikor kész, langyosra hűtjük.

    Turmixgépbe öntünk fél liter langyos húslevest, hozzáadjuk a sült zöldségeket, alaposan összeturmixoljuk. Lábosba öntjük, hozzátesszük a maradék húslevest, a cukrot, a balzsamecetet, és felforraljuk. Szűrőn átpasszírozzuk.

    Petrezselymes-diós tojással tálaljuk, amelyhez a főtt tojásokat villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és diót; sóval és borssal ízesítjük.

    Értékelés-véleményezés

    A termék értékelése: (0/5) 0 szavazat
    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

    Hasonló termékek

     Érlelt Almaecet 250 ml
    Beszállítói raktáron, szállítás 1 héten belül
    2 390 Ft
    1 882 Ft +áfa
    10 Ft / ml
    8 Ft + áfa / ml
    Részletek
     Gránátalma Balzsamecet 250 ml
    Beszállítói raktáron, szállítás 1 héten belül
    3 890 Ft
    3 063 Ft +áfa
    16 Ft / ml
    12 Ft + áfa / ml
    Részletek
     Kakukkfüves Fűszerecet, 100ml
    Készleten
    1 690 Ft
    1 331 Ft +áfa
    17 Ft / ml
    13 Ft + áfa / ml
    Részletek