+36 30 369 5092 / bpdimpex@t-email.hu
    Körte-levendula Balzsamecet 250 ml
    A képek csak illusztrációk.

    Körte-levendula Balzsamecet 250 ml

    Kifinomult ízvilág, a körte és a levendula hihetetlen együttese, sokak nagy kedvence.

     salátákhoz

    frissítő italhoz

    húsokhoz, húspáchoz

     desszertekhez

    Cikkszám: L172
    Kiszerelés: 250 ml
    Készlet:Beszállítói raktáron, szállítás 1 héten belül
    3 890 Ft
    Nettó: 3 063 Ft +áfa
    16 Ft / ml Nettó 12 Ft + áfa / ml
    "SMART mennyiségi kedvezménye!"
    2 db-tól 5% kedvezmény
    3 db-tól 7% kedvezmény
     db
    Megosztás másokkal:
    Rövid ismertető:

    Leírás

    Felhasználási javaslat:

    A körte-levendula édes, intenzív gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva,de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.

     Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.

     Húsokhoznagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle.

    Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.

    Bátran keverjük bele olajos húspácba is, majd hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük serpenyőben, vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és porhanyósabb lesz a végeredmény.

    Nagyon szeretjük, ahogy ez a két íz egybeolvad, sokkal sokkal több így együtt, mint külön-külön. A körte gazdag vitamin –és ásványianyag tartalma erősíti az immunrendszert, kimerült szervezetünk is meghálálja. A levendula pedig kiváló regeneráló és relaxáló szer.
    Olyan sokoldalú ez a termékünk, hogy bátran ajánljuk a top gourmet ételek fűszerezésére, húsok pácolására, sajtokra, de feldobja a legegyszerűbb zöld salátát is (pl rukkolával igazi remekmű) és nem utolsó sorban nagy kedvenc vizzel higítva iszogatni.
    A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem ízfokozót. Édesítésre gyümölcsmustot használunk, ezen kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

    Körte-levendula balzsamecetünket 2018-ban Great Taste Awards-on 3 csillaggal jutalmazták.

    Termékismertető

    További információk

    Gyártó/Terület

    Savtartalom

    Terméktípus

    Érlelési idő

    Kiszerelés

    Dij

    Great Taste Award – London, NESZ – Budapest

    Forró csoki, körte-levendula balzsamecettel


    Hozzávalók

    250 g keserű étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
    350 ml tejszín (35 százalékos)
    550 ml tej (legalább 2,8 százalékos)
    2 evőkanál méz
    1 nagy csipet só

     

    Elkészítés

    A csokoládét vízgőz fölé tartjuk, és épp csak addig melegítjük, míg felolvad. Közben párhuzamosan felmelegítjük a tejszínt a mézzel a körte-levendula balzsamecettel és a csipet sóval. Nem kell felforralni, elég mikor látjuk, hogy elkezd gőzölögni. Ha forró a tejszín és a csokoládé is felolvadt, elkészítjük a csokoládé ganas-t: Vékony sugárban csurgatjuk a csokoládéhoz a tejszínt, közben egy fakanállal vagy szilikonvégű spatulával folyamatosan, intenzíven kevergetjük a csokoládé közepét és emulgáljuk a tejszínt, mintha csak majonézt készítenénk tojásból és olajból.

    Ha hozzácsurgattuk az összes tejszínt, fényes, sima, kellően sűrű csokoládékrémet kapunk. Ezt a csokoládéalapot elosztjuk a forró csészékbe vagy latte poharakba és félretehetjük, amíg elkészítjük a tejhabot. Vagy felgőzöljük kávéfőző segítségével, vagy edényben melegítjük fel, ekkor kézi habosítóval felhabosítjuk.

    Óvatosan telitöltjük a poharakat a forró habos tejjel. Azonnal fogyasztjuk, de előtte alaposan felkavarjuk

    Kókuszos habcsók


    Hozzávalók

    5 darab tojásfehérje
    2 csomag vaníliás cukor
    450 g kristálycukor
    150 g kókuszreszelék

    2 teáskanál kukoricakeményítő

    Elkészítés

    A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt, a vaníliás- és a kristálycukrot is. Tovább verjük, amíg teljesen kemény nem lesz. Ezt követően kerül bele az ecet, és ezzel nagyon kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

    A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire egy kiskanál segítségével halmokat készítünk a habból. Kb. 5 cm távolság legyen a kupacok között. Mikor a sütőbe helyezzük a tepsit, a hőfokot visszavesszük 150 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    Értékelés-véleményezés

    A termék értékelése: (0/5) 0 szavazat
    Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.